Κόσμος|27.02.2022 22:52

Πόλεμος στην Ουκρανία: Να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία καλεί τους αμερικανούς η πρεσβεία των ΗΠΑ

Newsroom

Σύμφωνα με το CNN, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία, καλεί τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να σκεφτούν σοβαρά να την εγκαταλείψουν άμεσα.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά τις ανακοινώσεις αριθμού αεροπορικών εταιρειών που ακυρώνουν πτήσεις από και προς τη Ρωσία, καθώς και του κλεισίματος του εναέριου χώρου για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες από πολλές χώρες. Σε συμβουλευτική της ανακοίνωση η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει: «Αυξανόμενος αριθμός αεροπορικών εταιρειών ακυρώνει τις πτήσεις από και προς τη Ρωσία και πολλές χώρες έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αναχωρήσουν από τη Ρωσία άμεσα, όσο ακόμα έχουν διαθέσιμες εμπορικές επιλογές». «Η πρεσβεία των ΗΠΑ υπενθυμίζει στους πολίτες της χώρας ότι το επίπεδο ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου εξωτερικών μας για τη Ρωσία είναι στο “Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε”», αναφέρει η ανακοίνωση.

Να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα ζητεί από τους πολίτες της και η Γαλλία

Στο Παρίσι, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως όλοι οι γάλλοι πολίτες που πραγματοποιούν βραχυπρόθεσμες επισκέψεις στη Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα και επικαλείται τους αυξανόμενους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία επειδή εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Λόγω των αυξανόμενων περιορισμών στην αεροπορική κυκλοφορία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους Γάλλους που είναι περαστικοί από τη Ρωσία (τουρίστες, επισκέπτες, φοιτητές, επαγγελματίες σε αποστολή) να λάβουν τα μέτρα τους για να εγκαταλείψουν χωρίς καθυστέρηση τη χώρα με τις υφιστάμενες αεροπορικές συνδέσεις», προσθέτει το υπουργείο και ζητεί «να αναβληθεί κάθε μετακίνηση προς τη Ρωσία».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

ΡωσίαΓαλλίααμερικανική πρεσβείαΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμοςΜόσχαΗΠΑ