Κόσμος|28.02.2022 07:00

Live blog πόλεμος Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο και Χάρκοβο – Κρίσιμες συνομιλίες Μόσχας με Κίεβο

Newsroom

Κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένονται σήμερα το πρωί στα σύνορα με τη Λευκορωσία, την ώρα που τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Κυριακή εικονίζουν μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη προς την κατεύθυνση του Κιέβου, περίπου 64 χιλιόμετρα μακριά, ανέφερε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies. Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα, τόνισε η Maxar.

Ωστόσο ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας ανέφερε πως τα ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν να κινούνται εν μέρει.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν νέες εκρήξεις στο Κίεβο και το Χάρκοβο, δύο πόλεις όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ώρες. Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση σε κτίριο κατοικιών, στην πόλη Τσερνίχιβ, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν υπάρχουν θύματα. Επιπρόσθετα, ο ρωσικός στρατός φέρεται να κατέλαβε την παραλιακή πόλη Μπερντιάνσκ.

Σε διπλωματικό επίπεδο, σήμερα, Δευτέρα, θα συνεδριάσει εκτάκτως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε μια παράλληλη εξέλιξη το ρούβλι κατακρημνίζεται, χάνοντας το 30% της αξίας του.  

ΛευκορωσίαΟυκρανίαΡωσίαπόλεμοςειδήσεις τώρα