Κόσμος|28.02.2022 13:11

Πόλεμος Ουκρανία: Διαμεσολαβητής για κατάπαυση του πυρός ο Αμπράμοβιτς; Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του

Newsroom

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς προσπαθεί να μεσολαβήσει για τον ειρηνικό τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Ο ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος έχει δεχθεί πιέσεις να τοποθετηθεί δημοσίως έπειτα από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε το PA Media.

Υπήρξαν εκκλήσεις στη Βρετανική Βουλή να του επιβληθούν κυρώσεις, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση επί του θέματος.

Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς

Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της Τσέλσι δήλωσε:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήρθε σε επαφή με την ουκρανική πλευρά για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι προσπαθεί να βοηθήσει από τότε. Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε την κατανόησή σας για το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθαυτή ούτε την εμπλοκή του».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

Η εμπλοκή του κ. Αμπράμοβιτς ακολούθησε αίτημα του Ουκρανού παραγωγού ταινιών Alexander Rodnyansky. Δεν υπήρξαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο του, αν και αναγνωρίστηκε ότι η επιρροή του ήταν «περιορισμένη».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά προσπαθούσε να βρει κάποιον στη Ρωσία πρόθυμο να τους βοηθήσει στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς

Ο Αμπράμοβιτς αποσύρθηκε από την καθημερινή διοίκηση της Τσέλσι το βράδυ του Σαββάτου, παραδίδοντας τη διαχείριση στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου του δυτικού Λονδίνου.

Ρομάν Αμπράμοβιτςειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΤσέλσιΡωσία