Κόσμος|28.02.2022 18:54

Ουκρανία: Άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κίεβο - Η μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανία (Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP)
(Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP)
(Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP)
(Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP)

Νέα άνευ προηγουμένου επίθεση στο Κίεβο εξαπολύει ο ρωσικός στρατός

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τις πιο ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου.

Αναφορές κάνουν λόγο για τρεις πολύ ισχυρές εκρήξεις, γύρω στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας ενώ, σύμφωνα με την Kyin Independent, οι σειρήνες ηχούν στην ουκρανική πρωτεύουσα και οι κάτοικοι έχουν οδηγία να μεταφερθούν άμεσα στο πλησιέστερο καταφύγιο. 

Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας και Ρωσίας στο Γόμελ της Λευκορωσίας ενώ οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών μετέβησαν σε Μόσχα και Κίεβο προκειμένου να διαβουλευθούν με τις κυβερνήσεις τους. Η επόμενη συνάντηση φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας και όχι ξανά στο Γόμελ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, είπε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική και η ουκρανική πλευρά βρήκαν ορισμένα σημεία επαφής πάνω στα οποία οι δύο χώρες θα μπορούσαν να χτίσουν κοινές θέσεις.

Από την πλευρά του Κιέβου, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, Μιχαήλο Ποντόλιακ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εντόπισαν θέματα προτεραιότητας για τα οποία περιέγραψαν συγκεκριμένες λύσεις. Αυτά τα θέματα θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Κίεβοειδήσεις τώραπόλεμοςεπίθεσηΡωσίαέκρηξηΟυκρανία