Πόλεμος Ουκρανία - Κρεμλίνο: Δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε στάση οι κυρώσεις της Δύσης
NewsroomΟι δυτικές κυρώσεις δεν θα κάνουν ποτέ τη Ρωσία να αλλάξει τη θέση της για την Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι, ενώ έχουν ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών.
Ο Πεσκόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς για ρωσικά πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους και τη χρήση βομβών διασποράς και βομβών κενού ως ψεύτικες, ανέφερε το Reuters.
Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr
Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει μια εκτίμηση της στρατιωτικής κατάστασης επί του πεδίου την έκτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία το Κρεμλίνο περιγράφει ως ειδική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης και "αποναζιστικοποίησης" της χώρας.
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η πρωτεύουσα Κίεβο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ναζί, παραπέμποντας το ερώτημα στον ρωσικό στρατό.
- Ανάλυση: Τα μαθήματα των Ευρωπαίων από τη Γροιλανδία για τον Τραμπ
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» για τη Γροιλανδία - Οι κινήσεις της Αθήνας στη γεωπολιτική σκακιέρα
- Κεφάλαιο πλημμύρες: Τι προκαλεί καταστροφές όπως αυτή της Άνω Γλυφάδας - «Φρεάτια σχεδιασμένα για άλλες εποχές»
- Ο εκνευρισμός του Μαξίμου με τον Παπανικολάου της Γλυφάδας, η αναπάντεχη σύνθεση στην εκδήλωση του Γερουλάνου και η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τον Ανδρουλάκη