Πόλεμος Ουκρανία: Καθ' οδόν το κομβόι με τους Έλληνες από τη Μαριούπολη - Εικόνες μέσα από τα οχήματα
NewsroomΤο μεγάλο ταξίδι των Ελλήνων από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει. Εξήντα τέσσερα αυτοκίνητα, το ένα πίσω από το άλλο, με σταθερό ρυθμό κατευθύνονται προς τη Ρουμανία για να φτάσουν στη χώρα μας και να μην κινδυνέψουν από τα πυρά του πολέμου.
Τα πλάνα που μεταδίδει το OPEN TV και ο Σωτήρης Δανέζης μέσα από τα αυτοκίνητα είναι συγκλονιστικά. Γύρω ξεχωρίζει το έρημο τοπίο, ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τον πόλεμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα οχήματα πρέπει να διατηρούν συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να είναι μια συντεταγμένη έξοδος. Τους έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες.
Υπενθυμίζεται πως ανησυχία υπάρχει και για τα καύσιμα των οχημάτων, καθώς όπως είχε επισημάνει ο Σωτήρης Δανέζης, ο απεσταλμένος του OPEN στη Μαριούπολη, το κάθε ΙΧ μπορούσε να εφοδιαστεί μέχρι 20 λίτρα.
- Αγώνας δρόμου στο παρά πέντε για να καλυφθούν υγειονομικά τα νησιά με προσωπικό και ΕΚΑΒ
- Πώς οι κυρώσεις στη Βενεζουέλα θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας
- Τα γαλάζια «ανοίγματα» σε Καραμανλή και τα μηνύματα σε Σαμαρά: Διήμερη εξόρμηση στη Μεσσηνία
- Η μάχη χαρακωμάτων εντός ΝΔ, το άδειασμα σε Αβραμόπουλο και το πήγαινε - έλα στελεχών σε ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ