Κόσμος|03.03.2022 18:29

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχη για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης

Newsroom

Η Ουκρανία μάχεται για να υπερασπιστεί τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης. Ο δήμαρχος της πόλης του Ενερχοντάρ, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην άκρη της πόλης και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δίνουν μάχη για να την υπερασπιστούν. Ο Ντμίτρο Ορλοφ δήλωσε ότι μια μεγάλη ρωσική αυτοκινητοπομπή πλησιάζει την πόλη και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στο εσωτερικό της.

Οι Ρώσοι επιχειρούν να σπάσουν ένα οδόφραγμα προς το εργοστάσιο που είχε ανεγερθεί από κατοίκους και στρατιώτες, δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γερασένκο σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Ένας άλλος σύμβουλος, ο Βαντίμ Ντενισένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική με τους Ρώσους να εισέρχονται στην πόλη Ενερχοντάρ όπου ζουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Η τοποθεσία του πυρηνικού εργοστασίου είναι ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στο νότιο τμήμα της χώρας στον ποταμό Δνείπερο. Παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της ενέργειας της Ουκρανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσέρνομπιλ -την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην Ευρώπη- στα βόρεια της Ουκρανίας.

πυρηνικός σταθμόςπόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανίαστρατόςΡωσία