Κόσμος|04.03.2022 10:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του Ζελένσκι μέσα σε λίγες ημέρες

Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέζησε από τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας τις τελευταίες ημέρες, αναφέρουν οι Times. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μισθοφόροι από την παραστρατιωτική ομάδα Wagner Group και τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας στάλθηκαν για να «εξοντώσουν» τον κ. Ζελένσκι.

Ωστόσο, λέγεται ότι η Ουκρανία ενημερώθηκε για ορισμένα από αυτά τα σχέδια από αντιπολεμικά μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας. Οι Times αναφέρουν ότι η Ομάδα Wagner υπέστη απώλειες στις προσπάθειές της, με μια πηγή να λέει ότι είναι «ανατριχιαστικό» το πόσο καλά ενημερωμένη είναι η ομάδα ασφαλείας του κ. Ζελένσκι.

«Θα πήγαιναν εκεί με μια αποστολή πολύ υψηλού προφίλ, κάτι που οι Ρώσοι θα ήθελαν να αρνηθούν – ο αποκεφαλισμός ενός αρχηγού κράτους είναι μια τεράστια αποστολή», δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα. «Όσον αφορά τον αντίκτυπο στη ρωσική κυριαρχία, αυτή θα ήταν ίσως η μεγαλύτερη αποστολή τους μέχρι στιγμής. Θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στον πόλεμο».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 400 μέλη του Ομίλου Wagner στο Κίεβο, αφού τα μέλη του διείσδυσαν στην Ουκρανία με μια «λίστα δολοφονιών» 24 αξιωματούχων της χώρας, των οποίων οι θάνατοι θα προκαλούσαν χάος στην ουκρανική κυβέρνηση, ανέφεραν πηγές στους Times.

Ο 44χρονος Ζελένσκι απέφυγε επίσης μια απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο στα περίχωρα του Κιέβου, όταν μια ομάδα Τσετσένων δολοφόνων απομακρύνθηκαν πριν προλάβουν να φτάσουν στον ηγέτη της Ουκρανίας. Στην αρχή της σύγκρουσης την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να διαφύγει, αλλά εκείνος αρνήθηκε. «Ο αγώνας είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι σχέδιο διαφυγής» δήλωσε σε διάγγελμά του.

πόλεμοςαπόπειρα δολοφονίαςΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώραΒολοντιμίρ ΖελένσκιΤσετσενία