Κόσμος|05.03.2022 15:35

Τζόνσον για δημοσιογράφους του Sky News: Τα ελεύθερα ΜΜΕ δεν θα εκφοβιστούν από τη βία

Newsroom

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε το Σάββατο ότι τα ελεύθερα ΜΜΕ δεν θα εκφοβιστούν από τη βία, καθώς ο ίδιος, σχολίασε θετικά τους ανταποκριτές του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky News για την κάλυψη μιας ενέδρας στην Ουκρανία, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

«Ο ελεύθερος Τύπος δεν θα εκφοβιστεί και δεν θα τρομάξει από βαρβαρικές και χωρίς διάκριση πράξεις βίας» ανέφερε ο Τζόνσον στο Twitter.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στο live blog του ethnos.gr 

Την Παρασκευή, το ρωσικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νόμο που προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης άνω των 15 ετών κατά οποιουδήποτε εντοπιστεί να διαδίδει «κατασκευασμένες» ειδήσεις, από πρόθεση.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο έχουν καταγραφεί εικόνες που κόβουν την ανάσα, την ώρα που δημοσιογράφοι του Sky News πέφτουν σε ενέδρα ενώ καλύπτουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που μαίνεται για 10η ημέρα. Ενώ το συνεργείο του βρετανικού δικτύου μεταδίδει τα νεότερα, το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει πέφτει σε ενέδρα με κάτι να εκρήγνυται όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στο βίντεο. Οι δημοσιογράφοι φωνάζουν να σταματήσουν τα πυρά που δέχονται αναφέροντας ότι πρόκειται για συνεργείο ειδήσεων.

ΡωσίαΟυκρανίαδημοσιογράφοιπόλεμοςΜπόρις ΤζόνσονΒρετανία