Τουρκικό ΥΠΕΞ: Σε «στενό συντονισμό» ΗΠΑ-Τουρκία για διπλωματική λύση σε Ουκρανία
NewsroomΗ Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «σε στενό συντονισμό», εργαζόμενες για την επίτευξη μιας διπλωματικής λύσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών σήμερα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υφυπουργοί της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ και των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν στην Άγκυρα, αναφέρεται ότι οι σύμμαχοι «επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας».
Τόνισαν επίσης ότι είναι σημαντικό «να παραμείνουν σε στενό συντονισμό για τη διαχείριση των πολύπλευρων επιπτώσεων της κρίσης» αλλά για να στηρίξουν μια διπλωματική λύση. Συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ.
«Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μέσω ενός βιώσιμου και θεσμοθετημένου διαλόγου και τονίστηκε ότι, παρά τις συνεχιζόμενες διαφωνίες σε ορισμένα θέματα, η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν θετική ατζέντα σε πολλά ζητήματα», πρόσθεσε.
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου