Κόσμος|06.03.2022 13:56

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκαριστικό βίντεο στο Ιρπίν - Πυρά χτυπούν ένοπλους και αμάχους - Αναφορές για νεκρούς (πολύ σκληρές εικόνες)

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo

Οι τραγικές στιγμές του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία για 11η ημέρα από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, αποτυπώνεται σε σοκαριστικό βίντεο από το Ιρπίν όπου ένοπλοι και άμαχοι δέχονται πυρά. 

Χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ρουκέτα ή φλογοβόλο, στο βίντεο αποτυπώνεται η δραματική στιγμή που τα πυρά πέφτουν πάνω σε κόσμο στην πόλη Ιρπίν ενώ παράλληλα υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. 

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Ιρπίν, η οποία βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Κίεβο, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από γέφυρα που ανατινάχτηκε. Η γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να κινηθούν προς στο κέντρο του Κιέβου. Επί επτά συνεχείς ημέρες, η πόλη βομβαρδίστηκε ανηλεώς, καθώς σφίγγει ο κλοιός για την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι εικόνες του Associated Press είναι συγκλονιστικές, καθώς οι άμαχοι κρύβονται για ασφάλεια κάτω από μια γέφυρα του ομώνυμου ποταμού ή προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα χαλάσματα προκειμένου να ξεφύγουν. 

Ουκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώραΡωσία