Κόσμος|06.03.2022 16:14

Ουκρανία - Διπλωματικές πηγές: Σώος ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη

Newsroom

Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας δέχθηκε χτύπημα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη.  Επιπλέον, ενημερώνουν πως ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, τηλεφωνική συνομιλία με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χελγκα Μαρια Σμιτ (Helga Maria Schmid) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Η συνομιλία ήταν αναφορικά με τη στέγαση του Γενικού Προξενείου στη Μαριούπολη στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τον συντονισμό για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την πόλη, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Με νέο tweet o Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι ζήτησε από τις ουκρανικές αρχές να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού του προξενείου. Το κτίριο του ΟΑΣΕ που βρίσκεται το προξενείο δεν θεωρείται πλέον ασφαλές.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στο live blog του ethnos.gr 

«Διεκόπη» η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων της Μαριούπολης λόγω ρωσικών βομβαρδισμών

Η σχεδιαζόμενη για σήμερα απομάκρυνση των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης δεν ήταν εφικτή εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε πως αυτή η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των περίπου 200.000 ανθρώπων αμάχων κατοίκων της πόλης, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις και συμμάχους τους, «διεκόπη». «Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

ειδήσεις τώραΕλληνικό Προξενείο της ΕλλάδαςΜαριούποληπόλεμοςΡωσίαΟυκρανία