Κόσμος|08.03.2022 23:45
Ιταλία: Πώς σκοπεύει να γίνει ανεξάρτητη από το ρωσικό αέριο μέσα σε 30 μήνες
NewsroomΗ Ιταλία σκοπεύει να καταστεί ανεξάρτητη από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου εντός 24-30 μηνών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, προσθέτοντας ότι η χώρα σχεδιάζει να βρει εναλλακτικές προμήθειες για το ήμισυ της ποσότητας αυτής έως την άνοιξη.
«Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι θα είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι εντός 24-30 μηνών», δήλωσε ο Τσινγκολάνι στο κρατικό δίκτυο RAI. Επιβεβαίωσε ότι το αέριο από τη Ρωσία αντιστοιχεί περίπου στο 40% των συνολικών εισαγωγών της Ιταλίας.
Ο Τσινγκολάνι πρόσθεσε ότι η Ιταλία σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός νέου πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έως τα μέσα αυτού του χρόνου.
Διαβάστε ακόμη
- Από τα χιόνια στον Όλυμπο μέχρι τους «πύρινους ανεμοστρόβιλους» στη Γαλλία: Πώς συνδέονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το εργοστάσιο στην Κόρινθο: Η στιγμή της φονικής έκρηξης στα Εξαμίλια
- Η στιγμή που 7,1 Ρίχτερ «χτυπούν» την Ιαπωνία - Τραυματίες, καταρρεύσεις κτιρίων και πυρκαγιές
- Ηλικιακός ρατσισμός: Η πόλη που δεν θέλει άλλους ηλικιωμένους - «Χρειαζόμαστε νέους και οικογένειες»