Κόσμος|08.03.2022 23:45
Ιταλία: Πώς σκοπεύει να γίνει ανεξάρτητη από το ρωσικό αέριο μέσα σε 30 μήνες
NewsroomΗ Ιταλία σκοπεύει να καταστεί ανεξάρτητη από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου εντός 24-30 μηνών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, προσθέτοντας ότι η χώρα σχεδιάζει να βρει εναλλακτικές προμήθειες για το ήμισυ της ποσότητας αυτής έως την άνοιξη.
«Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι θα είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι εντός 24-30 μηνών», δήλωσε ο Τσινγκολάνι στο κρατικό δίκτυο RAI. Επιβεβαίωσε ότι το αέριο από τη Ρωσία αντιστοιχεί περίπου στο 40% των συνολικών εισαγωγών της Ιταλίας.
Ο Τσινγκολάνι πρόσθεσε ότι η Ιταλία σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός νέου πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έως τα μέσα αυτού του χρόνου.
Διαβάστε ακόμη
- Το «δεν έχουμε άλλα» του Μητσοτάκη στους αγρότες, το άνοιγμα του Ανδρουλάκη στα αριστερά του και η υποτιμητική φράση της Καρυστιανού για τους υπόλοιπους συγγενείς
- Ώρα μηδέν για τα μπλόκα των αγροτών - Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη
- «Σαν ταινία φρίκης»: Τραγικός ο απολογισμός μετά τον εκτροχιασμό τρένων στην Ισπανία - Αυξήθηκαν στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι σοβαρά τραυματίες
- Η νέα απειλή Τραμπ για δασμούς, η απάντηση των Ευρωπαίων και οι ισορροπίες στη… γειτονιά - Τα νέα δεδομένα «διαβάζει» η Αθήνα