Κόσμος|08.03.2022 15:03

Πόλεμος Ουκρανία: Οχυρώνονται οι κάτοικοι στην Οδησσό για τη μεγάλη μάχη - Αυτοσχέδια οδοφράγματα στους δρόμους

Newsroom

Με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία για 13η ημέρα και τους Ουκρανούς να δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στον εχθρό, τεράστιος είναι ο αγώνας που δίνεται και στην Οδησσό για την προστασία της πόλης από τους Ρώσους.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Οδησσό, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία και σημαντικό λιμάνι στην Μαύρη Θάλασσα.

Η δημοσιογράφος του OPEN TV, Γεωργία Λαγού βρίσκεται στην πόλη μεταδίδοντας όλες τις εξελίξεις. Η ίδια παρουσιάζει τα φράγματα που στήνονται σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής από τους κατοίκους.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σακιά με άμμο. Λίγοι έχουν μείνει πίσω, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που απομακρύνθηκαν με κάθε μέσο για να προστατευτούν.

Κάτω από την πόλη υπάρχει μια άλλη υπόγεια πόλη. Οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί για το πού βρίσκονται τα καταφύγια, έχουν συνηθίσει τις σειρήνες. Την ίδια ώρα η Μαριούπολη έχει γίνει πόλη φάντασμα με περισσότερους από 200.000 αμάχους εγκλωβισμένους σε διασταυρούμενα πυρά, μετά την κατάρρευση και της τρίτης προσπάθειας για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

ΟδησσόςΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμος