Κόσμος|10.03.2022 16:46

Πόλεμος στην Ουκρανία: «65.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία - Δεν θα γίνουμε σκλάβοι», λέει ο Ζελένσκι

Newsroom

Νέο διάγγελμα μέσω Facebook πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στην τρίτη του εβδομάδα. Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε για ακόμα μία φορά ότι οι πολίτες της Ουκρανίας «δεν θα γίνουν ποτέ σκλάβοι» και πρόσθεσε ότι 65.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις ουκρανικές πόλεις που βρίσκονται σε πολιορκία από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

«Όλοι υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η ημέρα, αντέχουμε. Χάρη στον στρατό μας, τους Εθνοφρουρούς, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία, την εδαφική άμυνα και όλους όσους συμμετείχαν στην υπεράσπιση του κράτους, δεν γίναμε σκλάβοι και δεν θα γίνουμε ποτέ», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

 

Επιβεβαίωσε εν συνεχεία, τις αναφορές ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη την Τετάρτη, μεταξύ των οποίων και ένα εξάχρονο κορίτσι. Επίσης, τόνισε ότι τραυματίστηκαν ακόμα 17 άνθρωποι.

Ο κ. Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι δεν υπήρχαν ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο δεν ήταν αληθείς. «Λένε με αυτοπεποίθηση ψέματα όπως πάντα», είπε. «Τα εγκλήματα πολέμου είναι αδύνατα χωρίς να τα καλύπτει η προπαγάνδα». Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι 65.000 Ουκρανοί πολίτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν βαριά πληγείσες περιοχές της χώρας, καθώς οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν κατέρρευσαν σε ορισμένες περιοχές.

Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους Ευρωπαίυς ηγέτες

Εν συνεχεία, ο Ζελένσκι προχώρησε και σε νέα ανάρτηση στο Twitter, με την οποία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις συνομιλίες με τους ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ανέφερε ότι συζήτησε για περαιτέρω στήριξη με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, αλλά και για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είπε ότι μίλησε για τον ίδιο λόγο και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

ΟυκρανίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιΡωσίαειδήσεις τώραπόλεμος