Κόσμος|10.03.2022 21:43

Guardian: Βίντεο από drone με την καταστροφή ρωσικών αρμάτων σε ενέδρα των Ουκρανών

Newsroom

Βίντεο που μετέδωσε ο Guardian δείχνουν την καταστροφή ρωσικών τανκς έπειτα από ενέδρα των ουκρανικών δυνάμεων. Το βίντεο είναι από drone και σε αυτό εμφανίζεται μια φάλαγγα τεθωρακισμένων λίγο έξω από το Brovary, που είναι ένα προάστιο ανατολικά του Κιέβου.

Ειδικός ερευνητής που επικαλείται ο Guardian αναφέρει ότι το βίντεο ελήφθη σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή στον δρόμο Ε95, σε απόσταση περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Το επεξεργασμένο βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Πρόκειται για μοντάζ από μάχες στο δρόμο και δείχνει ρωσικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα να δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις. Όπως σημειώνει ο Guardian, η ποιότητα παραγωγής του βίντεο παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι μάλλον η μάχη που εμφανίζεται δεν έγινε σήμερα Πέμπτη.
«Το έκτο σύνταγμα χάθηκε», ακούγεται Ρώσος αξιωματικός να αναφέρει στο αρχηγείο. «Δεν μπορώ να αναφέρω για το 6ο σύνταγμα. Συλλέγω δεδομένα. Πολλές απώλειες. Μας περίμεναν. Ο επικεφαλής της συνοδείας μπήκε στην ενέδρα. Ο διοικητής του συντάγματος σκοτώθηκε στη μάχη».

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες περιέγραψαν στον Guardian το βίντεο ως αξιόπιστο και είπαν ότι δείχνει μια εκπληκτική τακτική από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων, με περισσότερα από 20 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα σε έναν κεντρικό δρόμο, αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα.

Ο Μπεν Μπάρι, πρώην διοικητής τεθωρακισμένων του βρετανικού στρατού και ειδικός στο χερσαίο πόλεμο στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ένα think tank), δήλωσε: «Είτε νομίζουν ότι περνούν από μια ασφαλή περιοχή, είτε δεν ήταν καλά εκπαιδευμένοι ή κινούνται γρήγορα για κάποια άλλη απαίτηση».

Ορισμένα πλάνα δείχνουν επίσης ένα βαρύ φλογοβόλο TOS-1, με  ένα βαμμένο σύμβολο O, προς το κάτω μέρος της οθόνης. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της μάχης εξαπολύει έναν πύραυλο σε στόχο, προφανώς εκτός του πλάνου, που ερμηνεύεται ως επίδειξη των ρωσικών δυνάμεων για χρήση θερμοβαρικών όπλων κατά τη διάρκεια της μάχης.

Δείτε το βίντεο:


βίντεοΟυκρανίαενέδραΡωσίαειδήσεις τώραπόλεμος