Κόσμος|11.03.2022 14:43

Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Η Ρωσία φέρνει Σύρους μισθοφόρους

Newsroom

Σε νέες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους στα εδάφη της χώρας του ενώ ακόμα εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από όσα αποφασίστηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βερσαλλίες σημειώνοντας ότι χρειάζονται πιο δυναμικές κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μήνυμα Ζελένσκι έρχεται μετά την απόφαση του ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να διευκολύνουν  την αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι στέλνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, «μισθοφόροι» από τη Δύση.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο ουκρανός πρόεδρος μάλιστα, επισήμανε στο μήνυμά του ότι οι μισθοφόροι από τη Συρία, δεν καταλαβαίνουν ποιες είναι οι εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα σύμβολά μας. 

Το μήνυμα του ουκρανού προέδρου 

Βολοντιμίρ ΖελένσκιπόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανία