Κόσμος|13.03.2022 07:10

Προσπάθησε να περάσει στις ΗΠΑ έχοντας κρυμμένα στα ρούχα του… 52 ερπετά

Newsroom

Ένας άνδρας που προσπάθησε να περάσει τους συνοριακούς ελέγχους στις ΗΠΑ στην Καλιφόρνια είχε 52 σαύρες και φίδια κρυμμένα στα ρούχα του, δήλωσαν οι αρχές την Τρίτη.

Ο άνδρας οδηγούσε ένα φορτηγό όταν έφτασε στο συνοριακό πέρασμα San Ysidro με το Μεξικό στις 25 Φεβρουαρίου και τον έβγαλαν έξω για πρόσθετο έλεγχο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ.

Οι πράκτορες βρήκαν 52 ζωντανά ερπετά δεμένα σε μικρά σακουλάκια «τα οποία ήταν κρυμμένα στο σακάκι του άνδρα, στις τσέπες του παντελονιού και στην περιοχή της βουβωνικής χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Κατασχέθηκαν εννέα φίδια και 43 σαύρες. Ορισμένα από τα είδη θεωρούνται απειλούμενα με εξαφάνιση, δήλωσαν οι αρχές.

«Οι λαθρέμποροι θα δοκιμάσουν κάθε δυνατό τρόπο για να προσπαθήσουν να περάσουν το προϊόν τους, ή στην προκειμένη περίπτωση ζωντανά ερπετά, από τα σύνορα», δήλωσε ο Σίντνεϊ Άκι, διευθυντής των επιτόπιων επιχειρήσεων της Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας στο Σαν Ντιέγκο. «Σε αυτή την περίπτωση, ο λαθρέμπορος προσπάθησε να εξαπατήσει τους υπαλλήλους της CBP προκειμένου να φέρει αυτά τα ζώα στις ΗΠΑ, χωρίς να φροντίσει για την υγεία και την ασφάλεια των ζώων».

Ο άνδρας, ένας 30χρονος πολίτης των ΗΠΑ, συνελήφθη, σύμφωνα με το Associated Press.

ερπετόσαύραφίδιαΗΠΑφίδιειδήσεις τώρα