Κόσμος|13.03.2022 02:29

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το παρών στους εορτασμούς για την ημέρα της Κοινοπολιτείας

Newsroom

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δηλώνουν ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πρόσφατα ανάρρωσε από κορονοϊό, δεν θα παραστεί στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ την επόμενη εβδομάδα.

Το παλάτι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η 95χρονη Βασίλισσα ζήτησε από τον μεγαλύτερο γιο της πρίγκιπα Κάρολο να την εκπροσωπήσει στην τελετή της Δευτέρας για τον εορτασμό της Βρετανίας και της διεθνούς ομάδας που βασίζεται στις πρώην αποικίες της.

Το παλάτι δήλωσε ότι η βασίλισσα σχεδιάζει να συνεχίσει με άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών ακροάσεων.

Η βασίλισσα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στις 20 Φεβρουαρίου και λέγεται ότι είχε ήπια συμπτώματα. Επέστρεψε σε προσωπικές υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα, συναντώντας τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό στο κάστρο του Ουίνδσορ τη Δευτέρα και αργότερα συναντώντας τον επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν ότι η Ελισάβετ έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει και αναμνηστική δόση. Στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας θα παρευρεθούν ανώτεροι βασιλείς, όπως ο Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ.

ειδήσεις τώραΚορονοϊόςΒασίλισσα ΕλισάβετΜπάκιγχαμ