Κόσμος|13.03.2022 12:32

Πόλεμος Ουκρανία: Νέα απαγωγή δημάρχου από Ρώσους στρατιώτες καταγγέλλει η κυβέρνηση

Newsroom

Δυνάμεις του στρατού της Ρωσίας φέρονται να απήγαγαν το δήμαρχο της πόλης Dniprorudne στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Κουλέμπα ανέφερε πως «Ρώσοι εγκληματίες πολέμου» έχουν απαγάγει τον Matveyev, ανέφερε ο Κουλέμπα. «Λαμβάνοντας μηδενική τοπική υποστήριξη, οι εισβολείς στρέφονται στον τρόμο. Καλώ όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να σταματήσουν τη ρωσική τρομοκρατία κατά της Ουκρανίας και της δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία διόρισε μια φιλορώσα βουλευτή στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της Μελιτόπολης που απήχθη και αυτός. Η φιλορώσα βουλευτής Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία διορίστηκε στη θέση του απαχθέντος εκλεγμένου δημάρχου Ιβάν Φεντόροφ, κάλεσε τους κατοίκους της Μελιτόπολης να «προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα».

Η ίδια ζήτησε από τους κατοίκους να σταματήσουν να διαδηλώνουν κατά των ρωσικών δυνάμεων κατοχής και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην πόλη άνθρωποι που μπορεί να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν «την κατάσταση και να προκαλέσουν αντίδραση κακής συμπεριφοράς».

Η Ντανιλτσένκο είπε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια Λαϊκή Επιτροπή η οποία θα επιλύσει τα ζητήματα της Μελιτόπολης, όπου ζουν περίπου 150.000 άνθρωποι, και της ευρύτερης περιφέρειάς της.

Ουκρανίαειδήσεις τώρααπαγωγήΡωσίαδήμαρχος