Κόσμος|15.03.2022 10:46

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πύραυλος σκάει δίπλα σε πολίτη μέσα σε κατοικημένη περιοχή στο Κίεβο

Newsroom

Υπό συνεχή πολιορκία βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Κίεβο, με εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να δείχνουν χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές, ακόμα και σε πολυκατοικίες. Οι ουκρανικές αρχές μιλούν για θύματα από ρωσικές επιδρομές με το Κρεμλίνο από την πλευρά του να υποστηρίζει ότι δεν χτυπά περιοχές αμάχων.

Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στο Κίεβο, ενώ οι ουκρανικές αρχές μιλούν για τρία πλήγματα σε πολυκατοικίες, με τις εικόνες να σοκάρουν. Σε βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου, δείχνει έκρηξη σε κατοικημένη περιοχή, η οποία καταγράφεται ελάχιστα μέτρα μακριά από πολίτη που περπατά σε πάρκο.

Ο άμαχος πολίτης δεν τραυματίζεται από την έκρηξη. Αμέσως κάνει αναστροφή και κατευθύνεται προς μία κατεύθυνση, την οποία θεωρεί περισσότερο ασφαλή.

Διαδοχικά χτυπήματα στο Κίεβο τις τελευταίες ώρες

Η σφοδρότητα των μαχών γύρω από το Κίεβο έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Η ουκρανική πρωτεύουσα έχει περικυκλωθεί σχεδόν τελείως από τα ρωσικά στρατεύματα, είκοσι ημέρες αφού εισέβαλαν στη χώρα, την 24η Φεβρουαρίου. Οι μισοί και πλέον από τους 3 εκατ. κατοίκους της πόλης την έχουν εγκαταλείψει από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης. Και τη Δευτέρα αναφέρθηκαν αρκετοί νεκροί και τραυματίες εξαιτίας βομβαρδισμών σε συνοικίες της πόλης.

Εδώ και μέρες μαίνονται μάχες ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις στη βορειοδυτική περιφέρεια του Κιέβου. Στο μεταξύ η δημοτική αρχή της Μαριούπολης, λιμένα στρατηγικής σημασίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανέφερε νωρίς σήμερα ότι από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης έχουν σκοτωθεί 2.357 άμαχοι κάτοικοί της.

Ο Πέτρο Αντριουστσένκο, δημοτικός σύμβουλος, χαρακτήρισε «απάνθρωπη» την κατάσταση στην πόλη, όπου δεν υπάρχουν «ούτε τροφή, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό, ούτε θέρμανση», προσθέτοντας πως φοβάται ότι οι θάνατοι δημοτών μπορεί να φθάσουν ακόμη και τους 20.000 καθώς οι συγκρούσεις εντείνονται.

ειδήσεις τώραΟυκρανίαέκρηξηΡωσίαΚίεβοπόλεμος