Κόσμος|16.03.2022 07:00

Live blog πόλεμος Ουκρανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις – Ρωσικό σφυροκόπημα στην Οδησσό

Newsroom

Εντείνεται η Ρωσική πίεση στο Κίεβο τις τελευταίες ώρες, καθώς αργά το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε δυνατή έκρηξη στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ υπήρξαν αναφορές για σφοδρές μάχες. Επιπρόσθετα, το πρωί της Τετάρτης,  12οροφο κτίριο κατοικιών χτυπήθηκε από οβίδες στην περιοχή Shevchenkivskyi στο Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε πως Κίεβο και Μόσχα είναι κοντά σε συμφωνία για το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας, και για άλλα ζητήματα. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τη συγκρατημένα αισιόδοξη πρόβλεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ο οποίος ανέφερε πως οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε την χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατ. δολαρίων, ενώ από την πλευρά του ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς επανέλαβε πως το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να παρέμβει στον εν εξελίξει πόλεμο.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το live blog του ethnos.gr

πόλεμοςΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώραΟυκρανίαΡωσία