Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχασε διοικητή επίλεκτης ρωσικής ομάδας αλεξιπτωτιστών
NewsroomΈνας από τους κορυφαίους διοικητές αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σουχάρεφ έχασε τη ζωή του στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο θάνατος του συνταγματάρχη του 331ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών από την Κοστρόμα, επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από την κρατική τηλεόραση της Μόσχας. «Ο διοικητής του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Κοστρόμα, συνταγματάρχης Σεργκέι Σουχάρεφ χάθηκε αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του με τον σωστό τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο αναπληρωτής του, ταγματάρχης Σεργκέι Κρίλοφ σκοτώθηκε μαζί του, ανέφερε η έκθεση. Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στους αρκετούς νεκρούς από το «ένδοξο» σύνταγμα της Κοστρόμα, που θεωρείται από τις πιο επίλεκτες πολεμικές δυνάμεις της Ρωσίας.
Ο Σουχάρεφ είχε εμφανιστεί στη ρωσική τηλεόραση τον Ιανουάριο, όταν οδήγησε τα στρατεύματά του πίσω στην πατρίδα του από το Καζακστάν, όπου είχαν σταλεί μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε εκεί. Η Ρωσία είχε περιγράψει και εκείνη την αποστολή τους ως «ειρηνευτική» και ο Σουχάρεφ δήλωσε τότε ότι οι δυνάμεις του προστάτευαν ένα ζωτικής σημασίας εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Αλμάτι.
- Ποιο είναι το ελληνικό πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα - Σε ποιον ανήκει
- Νησί Χαργκ: Τι θα συμβεί στις τιμές του πετρελαίου αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του Ιράν
- Στο τελικό στάδιο η καταγραφή των ταυτοτήτων των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής
- «Σάπιο αβγό και αποχέτευση»: Γειτονιά της Νέας Υόρκης έχει μια... περίεργη μπόχα εδώ και μήνες και κανείς δεν ξέρει τι είναι