Κόσμος|18.03.2022 15:53

Βρετανική εταιρεία απέλυσε 800 άτομα μέσω Zoom

Newsroom

Με τον χειρότερο τρόπο ενημερώθηκαν ότι χάνουν τη δουλειά τους 800 εργαζόμενοι της βρετανικής εταιρείας P&O Ferries αφού η επιχείρηση που εργάζονταν αποφάσισε να τους στείλει στο ταμείο ανεργίας μέσω... Zoom.

Η εταιρεία διαχείρισης οχηματαγωγών πλοίων υποστήριξε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη απόφαση», η οποία όμως είναι απαραίτητη για τη «βιωσιμότητα της επιχείρησης».

Πάντως, η απόφαση της εταιρείας να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους τους μέσω Zoom προκάλεσε όπως ήταν φυσικό οργή και αγανάκτηση στο προσωπικό.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι η απόλυσή τους έχει άμεση ισχύ.

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα σας στη δουλειά» ανακοίνωσε το στέλεχος της εταιρείας P&O Ferries στο ηχογραφημένο μήνυμα που έφθασε μέσω zoom στους εργαζομένους.

Δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία προφορική ή γραπτή μέσω της P&O Ferries, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο που δείχνει στέλεχος της P&O Ferries, εταιρείας με φέρι μποτ στη Βρετανία που εκτελεί δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ντοβέρ - Καλαί, να ανακοινώνει ομαδικές απολύσεις μέσω μαγνητοσκοπημένης βιντεοκλήσης, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η απόφαση της εταιρείας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με ορισμένους ναυτικούς να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία.
Το εργατικό σωματείο RMT καταγγέλλει ότι τη θέση των ναυτικών που έχασαν τη δουλειά τους θα πάρουν ξένοι εργαζόμενοι με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Μετ΄ εμποδίων τα δρομολόγια

Επίσης, η P&Ο ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι οι υπηρεσίες της θα διακοπούν «τις επόμενες λίγες ημέρες» με τους επιβάτες να καλούνται να χρησιμοποιήσουν άλλα φέρι μποτ.

Όπως ήταν φυσικό ήδη προκλήθηκαν προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ντοβέρ- Καλαί, με φορτηγά να σχηματίζουν ουρές.

«Δεν είναι βιώσιμη η εταιρεία»

«Στη σημερινή της μορφή η P&O Ferries δεν είναι βιώσιμη. Είχαμε ζημίες, ύψους 100 εκατομυρίων στερλινών ετησίως, οι οποίες καλύφθηκαν από τη μητρική μας DP World. Aυτό δεν είναι βιώσιμο. Χωρίς τις αλλαγές που αποφασίσαμε δεν θα υπήρχε μέλλον για την P&O Ferries», σημειώνει μέρος της ανακοίνωσης της βρετανικής εταιρείας.

ΒρετανίααπολύσειςεργαζόμενοιZoomειδήσεις τώρα