Κόσμος|18.03.2022 22:46

Γαλλία: Ράντισαν με ροζ πούδρα τη δεξιά υποψήφια για την προεδρία Βαλερί Πεκρές

Newsroom

Λιγότερο από 20 μέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δύσκολα φαίνεται να πηγαίνουν τα πράγματα για την επίσημη υποψήφια της συντηρητικής παράταξης, Βαλερί Πεκρές.

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, μάλιστα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της Πεκρές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολίτης την πλησίασε και πέταξε πάνω της, καθώς και στους συνεργάτες της, ροζ πούδρα. 

Δείτε το βίντεο που έκανε τον γύρο των social media

Η 54χρονη υποψήφια που, ως σήμερα εκτελεί χρέη περιφερειάρχη του Παρισιού, ξεκίνησε δυναμικά την προεκλογική της εκστρατεία, παίρνοντας το επίσημο χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Δύο μήνες αργότερα, και με τις εκλογές να πλησιάζουν, η Πεκρές βρίσκεται Πέμπτη στις δημοσκοπήσεις, ενώ τής έχουν γυρίσει την πλάτη σημαντικές προσωπικότητες της παράταξής της. Χαρακτηριστικά, ακόμα και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, που αναμενόταν να εκφράσει δημόσια τη στήριξή του στο πρόσωπό της, τηρεί σιγή ιχθύος.

Τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης που έκανε η Πεκρές, επιχείρησε να ανταγωνιστεί τους δύο ακροδεξιούς υποψηφίους για τη θέση, Μαρίν Λεπέν και Ερίκ Ζεμούρ,αναφερόμενη στη θεωρίας συνωμοσίας της «μεγάλης αντικατάστασης», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός της παράταξής της.  Σύμφωνα με την θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης», την οποία πρώτοι εμπνεύστηκαν ναζί, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο ευρωπαϊκός πληθυσμός απειλείται από τους μελαμψούς μετανάστες, οι οποίοι δήθεν θα αντικαταστήσουν τον λευκό πληθυσμό.

Ταυτόχρονα, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σαφές ότι ο Εμανουέλ Μακρόν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο συσπειρώνοντας και στη χώρα του μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου.

ΓαλλίαΣυντηρητικοίειδήσεις τώραΕμανουέλ Μακρόν