Κόσμος|20.03.2022 20:28

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακόμα ένας νεκρός Ρώσος αξιωματικός στην Ουκρανία - Ο πρώτος του ναυτικού

Newsroom

Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι ο αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πλοίαρχος 1ου βαθμού Αντρέι Πάλι, πέθανε σε μάχη στη Μαριούπολη, της νότιας Ουκρανίας.

Ο θάνατος του Πάλι επιβεβαιώθηκε αρχικά από τον γραμματέα της ναυτικής σχολής Τσαρένκο, στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte (VK). Ο Πάλι είναι ο πρώτος αξιωματικός του ναυτικού που σκοτώνεται στην εισβολή στην Ουκρανία

Επίσης, Ρώσος γερουσιαστής από τη Σεβαστούπολη όπου βρίσκεται ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο VK ότι «η Σεβαστούπολη υπέστη μια βαριά, ανεπανόρθωτη απώλεια... Ο Παλί πέθανε στις μάχες για την απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους Ναζί».

Ουκρανικές πηγές μιλούν για τον θάνατο πέντε Ρώσων στρατηγών στο πεδίο των μαχών μετά εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Το Κίεβο υποστήριξε το Σάββατο ότι σκότωσε τον αντιστράτηγο Αντρέι Μόρντβιτσεφ σε μάχες κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα. Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει επίσημα μόνο ένα από αυτά τα θύματα - τον στρατηγό Αντρέι Σουχοβιέτσκι.

πόλεμοςΡωσίαΟυκρανίαθάνατοςειδήσεις τώραστρατηγός