Κόσμος|22.03.2022 08:05

Πόλεμος Ουκρανία: Η 7χρονη Αμέλια από το καταφύγιο του Κιέβου στο στάδιο του Λοτζ συγκλόνισε τον πλανήτη

Κώστας Ασημακόπουλος

Αν και είναι μόλις 7 ετών θεωρείται ένα από τα σύμβολα του αγώνα των Ουκρανών. Η μικρή Αμέλια Ανίσοβιτς έγινε γνωστή από βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες από κάποιο καταφύγιο του Κιέβου.

Την ενθάρυναν να τραγουδήσει και αυτό ήταν. Με την γλυκιά φωνή της τραγούδησε το γνωστό "Let It Go" της ταινίας Frozen του Disney που στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως "Ψυχρά και Ανάποδα".


Το βίντεο της μικρής μέσα από το καταφύγιο έγινε viral και μέσα σε λίγες ώρες την αναζητούσε όλος ο πλανήτης. Έτσι, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση φυγάδευση της στην Πολωνία και βρέθηκε μπροστά σε μεγάλο πληθος στο στάδιο Atlas Arena του Λοτζ στην Πολωνία.

Η Αμέλια αποθεώθηκε όταν βγήκε στην σκηνή του Atlas Arena και συγκίνησε τους πάντες με την συγκλονιστική ερμηνεία της στον ύμνο της Ουκρανίας. Οπως φαίνεται και από την ερμηνεία της όχι μόνο δεν έχει τρακ αλλά δείχνει και αυτοπεποίθηση που θα τη ζήλευαν και επαγγελματίες.

 «Όλοι έκλεγαν»

«Όλος ο κόσμος έκλεγε. Είναι συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε απόψε», είπε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής συναυλίας "Μαζί με την Ουκρανία" με σκοπό να συγκεντρώσει κεφάλαια για την υποστήριξη της Πολωνικής Ανθρωπιστικής Δράσης (PAH).

«Συνέχισε να τραγουδάς! Σε ακούμε!»

Η Αμέλια Ανίσοβιτς μετά την εντυπωσιακή ερμηνεία του αγαπημένου τραγουδίου της παιδικής ταινίας Frozen τράβηξε την προσοχή της Kristen Anderson-Lopez, η οποία έγραψε τη μουσική του Frozen, συμπεριλαμβανομένου του "Let It Go". Η 50χρονη Άντερσον Λόπεζ, μοιράστηκε ένα βίντεο στο Twitter με μια ανοιχτή επιστολή προς τον Ανίσοβιτς γράφοντας της: «Αγαπητό κορίτσι με την όμορφη φωνή. Ο σύζυγός μου και εγώ γράψαμε αυτό το τραγούδι ως μέρος μιας ιστορίας για τη θεραπεία μιας οικογένειας που υποφέρει πολύ. Ο τρόπος που το τραγουδάς είναι σαν ένα μαγικό κόλπο που ρίχνει φως στην καρδιά σου και θεραπεύει όποιον το ακούει. Συνέχισε να τραγουδάς! Σε ακούμε!».

Με την γιαγιά στην Πολωνία

Αλλά και η Idina Menzel, η οποία τραγούδησε το τραγούδι ως Έλσα στην ταινία Frozen της έγραψε: «Σε βλέπουμε. Σε βλέπουμε πολύ και είμαστε πολλοί». 

Η Ανίσοβιτς φυγαδεύτηκε και ζει με τη γιαγιά της στην Πολωνία. Σε συνέντευξη της στο BBC είπε: «Τραγουδάω κάθε πρωί, απόγευμα και βράδυ. Πρόβα, και γι' αυτό όλα πήγαν τόσο καλά. Πάντα ονειρευόμουν να τραγουδήσω».

ΟυκρανίατραγούδικαταφύγιοΑμέλια ΑνίσοβιτςΠολωνία