Κόσμος|07.02.2019 10:40

Η Μόσχα τιμά τους μεγάλους διαφωτιστές της Ρωσίας

Newsroom

Η μνήμη των μεγάλων διαφωτιστών της Ρωσίας, Ιωαννίκειου και Σωφρόνιου Λιχούντοφ, θα τιμηθεί στην πρωτεύουσα της χώρας, Μόσχα, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Στο μνημείο των δύο αδελφών στεφάνια θα εναποθέσουν ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ανδρέας Φρυγανάς, ο συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Περιφέρειας Χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, Χρήστος Ταχτσίδης.

Ήταν τεράστια η συμβολή των αδελφών Λιχούντοφ, οι οποίοι κατάγονταν από την Κεφαλλονιά, στα γράμματα και στην Εκπαίδευση στη Ρωσία. Ήταν αυτοί που μεταξύ άλλων ίδρυσαν το πρώτο πανεπιστήμιο στη Ρωσία, τη Σλαβο-Γρεκο-Λατινική Ακαδημία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού Έτους Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Στην τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της κυβέρνησης της Μόσχας και της ελληνικής διασποράς στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΜόσχαΑφιερωματικό Ετος Ελλάδας - ΡωσίαςδιαφωτισμόςΕλλάδαΡωσία