Κόσμος|24.03.2022 11:46

Τουρκικός τύπος: H σύνοδος στις Βρυξέλλες είναι η πιο σημαντική μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Μαρία Ζαχαράκη

Βασικό θέμα στον τουρκικό τύπο είναι η σύνοδος των ηγετών στις Βρυξέλλες. Tα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μια κρίσιμη σύνοδο, την πιο κρίσιμη και σημαντική μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου:

Χουριέτ -  Η πιο κρίσιμη σύνοδος του ΝΑΤΟ

«Η πιο σημαντική σύνοδος μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου. Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με Μπάιντεν, Μακρόν, Τζόνσον, Σολτς και Στόλτενμπεργκ.

Ο Ερντογάν θα δώσει σημαντικά μηνύματα για την ενότητα και την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, όπως επίσης και πάνω σε ποιες βασικές αρχές θα πρέπει να οικοδομηθούν οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων την επόμενη περίοδο. Θα ενημερώσει επίσης τους ηγέτες που θα συναντήσει για τις προσπάθειες της Τουρκίας να τερματίσει τον πόλεμο, καθώς και τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Θα εξηγήσει τις προσπάθειες της Τουρκίας για εγκαθίδρυση της σταθερότητας, της ειρήνης μέσω των διαπραγματεύσεων που διεξάγει.

Θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του στη σύνοδο για τα βήματα που μπορούν να γίνουν σχετικά με τα 6 θέματα που υπάρχουν στην ατζέντα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας».

Σαμπάχ - Γιατί τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Τουρκία; Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σχεδόν θα πέσουν στα πόδια μας!

«Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ θα μας πιέσουν λέγοντας ‘κόψτε τις σχέσεις σας με τη Ρωσία’. Αντίθετα, σχεδόν θα πέσουν στα πόδια μας, γιατί κρατάμε την πόρτα της διπλωματίας».

ΝΑΤΟσύνοδοςειδήσεις τώραΤουρκίατουρκικά ΜΜΕΒρυξέλλεςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν