Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας προτρέπει τους στρατιώτες της χώρας της να μην επιτεθούν
NewsroomΗ Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, κεντρικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, προέτρεψε την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, τις δυνάμεις της χώρας της να μη συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, εάν τους ζητηθεί και χαιρέτισε τους εθελοντές που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών.
Αδελφοί και αδελφές μας οι ουκρανοί
«Οι Λευκορώσοι στρατιώτες μας κατανοούν πως οι Ουκρανοί είναι αδελφοί και αδελφές μας και δεν θέλουμε να πολεμήσουμε εναντίον τους», είπε η Τιχανόφσκαγια, σε μια συνάντηση με τη λευκορωσική κοινότητα στη Βαρσοβία. «Δεν θέλουμε να γίνουμε εχθροί», συμπλήρωσε η ίδια. Η Λευκορωσία παρείχε στη Μόσχα ένα στρατηγικό πλεονέκτημα επιτρέποντας στα ρωσικά στρατεύματα να επιτεθούν στην Ουκρανία μέσω του εδάφους της, όμως δεν έχει έως σήμερα συμμετάσχει απευθείας στη σύρραξη. Οι Λευκορώσοι στρατιώτες «δεν μοιράζονται την ευθύνη των ενεργειών του καθεστώτος Λουκασένκο», τόνισε η Τιχανόφσκαγια.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας έπλεξε το εγκώμιο των εθελοντών της χώρας της, που συμμετέχουν στη σύρραξη στο πλευρό των Ουκρανών. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για εκείνους. Υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όμως υπερασπίζονται επίσης το μέλλον μας».
- Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα των τριών παιδιών στην Κυψέλη; Στο μικροσκόπιο ληξιαρχεία και DNA
- Χάος στους δρόμους της Αθήνας μετά από μπλακ άουτ στα φανάρια - Τι συνέβη
- Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Εκτοξεύτηκε το φυσικό αέριο, στα 97 δολάρια έφτασε το πετρέλαιο
- Θυμίζει Lost: Ποιο είναι το περίεργο νησί που εμφανίζεται και εξαφανίζεται από τον χάρτη