Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευθούμε τη συμφωνία για το Brexit
NewsroomΟ πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα πως θα πει στη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, όταν αυτή ταξιδέψει αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, πως δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Το Brexit δεν είναι ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.
«Είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και γι' αυτό δεν μπορούμε να δεχθούμε την ιδέα ότι η συμφωνία αποχώρησης μπορεί να ανοίξει ξανά. Το backstop είναι μέρος της συμφωνίας αποχώρησης και δεν μπορούμε να ανοίξουμε και πάλι τη συζήτηση για το backstop», εξήγησε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Η Μέι «γνωρίζει ότι η Επιτροπή δεν είναι έτοιμη να ανοίξει και πάλι το ζήτημα», πρόσθεσε.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 14 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη