Κόσμος|26.03.2022 13:24

Πόλεμος Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί κοντά στο Κίεβο και απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα

Newsroom

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα επικεντρώσει την επίθεσή του στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας. «Η στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα διαρκέσει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου», ανέφερε ο δήμαρχος στο Telegram.

Είχαν προηγηθεί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στο Κίεβο, σε περιοχή λίγο έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της.

Επίσης υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεσνίκοφ ανακοίνωσε ότι μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχαν κοινή συνάντηση με τους ομολόγους τους των ΗΠΑ για πρώτη φορά.

«Συζητήσαμε κοινά θέματα & για τη συνεργασία στην κατεύθυνση της πολιτικής και της άμυνας ανάμεσα στην Ουκρανία και στις ΗΠΑ», έγραψε ο Ρεσνίκοφ στο Twitter, όπου ανήρτησε και μια φωτογραφία από τη συνάντηση στη Βαρσοβία με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν και τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Λόιντ Οστιν.

πόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανία