Κόσμος|31.03.2022 17:22
Τουρκία: Παρουσίαση τουρκικού πυραύλου Κρουζ στην Άγκυρα
Μαρία ΖαχαράκηΤον πρώτο τουρκικής κατασκευής πύραυλο κρουζ Cak?r (Τσακίρ) νέας γενιάς με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων, παρουσίασε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, ο επικεφαλής τηςΑμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος δήλωσε ότι «κάθε νέο πρότζεκτ, που ολοκληρώνεται, φέρνει τη χώρα σε ισχυρότερη θέση τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Μέσα στη χρονιά η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση
Ο πύραυλος θα μπορεί να εκτοξευτεί από ανάλογες πλατφόρμες στην ξηρά, θάλασσα και αέρα, ωστόσο ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί πρώτα στο επίσης τουρκικής κατασκευής πολεμικό αεροσκάφος Ak?nc? (Επιδρομέας). Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευσή του σχεδιάζεται να γίνει εντός του 2022.
Διαβάστε ακόμη
- Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Συμφώνησα να μιλήσω με τους Ιρανούς» λέει ο Τραμπ - Κλιμάκωση προαναγγέλλει ο Νετανιάχου
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
- Νεκρή έγκυος στον Κολωνό: «Ψόφα σαν σκυλί» φώναζε ο 38χρονος όσο η γυναίκα ψυχορραγούσε
- «Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου»: Ιρανή άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ