Κόσμος|03.04.2022 14:03

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δένδιας από την Οδησσό: Η Ελλάδα θα συμβάλλει στον ανθρωπιστικό διάδρομο

Newsroom

Η Ελλάδα μέσω του προξενείου στην Οδησσό το οποίο επαναλειτουργεί από σήμερα θα συμβάλει στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος έφτασε στην πόλη το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά πιστεύω και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στο σύνολο του πληθυσμού. Από σήμερα λειτουργεί και πάλι το ελληνικό προξενείο και θα βοηθήσει στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, στη διανομή της αλλά και στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης από όλη την Ουκρανία μέσω Οδησσού»

Τέλος, συνεχάρη το διπλωματικό τον Έλληνα πρόξενο και το προσωπικό του προξενείου, υπογραμμίζοντας ότι η επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη.

Παράλληλα κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας και κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών. 

Σημειώνεται πως το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αθήνα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά και στη συνέχεια πέρασε τα σύνορα Μολδαβίας - Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, η συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του γενικού προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

ειδήσεις τώραΟυκρανίαΡωσίαΝίκος Δένδιαςπόλεμος