Κόσμος|07.02.2019 10:24

Έρχεται το πρώτο αυτόνομο οπλισμένο drone 20 τόνων

Newsroom

Πρόκειται για ένα βαρύ drone πληγμάτων…

Ονομάζεται «Κυνηγός» και μπήκε στο στάδιο της ανάπτυξης για πρώτη φορά το 2011. Το drone, σύμφωνα με το Popular Mechanics, είναι σχεδιασμένο να πλήττει στόχους στο έδαφος, υποστηρίζοντας επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα αεροσκάφος σχεδιασμού ιπτάμενης πτέρυγας και στον σχεδιασμό του διακρίνονται stealth χαρακτηριστικά.

Επίσημα, η ονομασία του είναι «Μη Επανδρωμένο Σύστημα Αναγνώρισης-Πληγμάτων» κι έχει σχεδιαστεί ως ένα πολεμικό αεροσκάφος 20 τόνων, με άνοιγμα φτερών 20 μέτρων.

Φέρεται να έχει μέγιστη ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές ότι θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή να απογειώνεται, να ολοκληρώνει την αποστολή του και να προσγειώνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Ακόμη, θεωρείται πως αξιοποιείται για τους σκοπούς της ανάπτυξης ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά ρωσικά μαχητικά.

Το drone είναι αεριωθούμενο και, προς το παρόν, προορίζεται να χρησιμοποιείται ως «έξυπνος συνοδός» τού επόμενης γενιάς ρωσικού μαχητικού Su-57, με τον πιλότο του επανδρωμένου αεροπλάνου να υποδεικνύει στόχους στο drone κι αυτό να τους πλήττει αυτόματα, έπειτα από σχετική εντολή.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

αυτόνομο drone