Κόσμος|03.04.2022 21:10

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει η ιστορία του εγκλωβισμένου μαραθωνοδρόμου - Έχασε τον γιο του από βομβαρδισμό

Newsroom

Συγκινεί βαθιά η ιστορία του πρωταθλητή μαραθωνίου, Μαξίμ Ούσα από την Ουκρανία ο οποίος από τα ρωσικά πυρά έχασε τον μόλις 10 ετών γιο του. Η ζωή του Μαξίμ Ούσα από το Τσερνίχιβ, πρωταθλητή μαραθωνίου με αναπηρία εκ γενετής πήρε δραματική τροπή εξ αιτίας του πολέμου. Ο ίδιος μίλησε στην Αδαμαντία Λιόλιου και το OPEN TV.

Ο 10χρονος γιος του, έχασε τη ζωή του από θραύσματα πυραύλου που έπληξε το σπίτι της οικογένειας, ενώ τραυματίστηκε και η σύζυγός του. Όπως εξηγεί ο Μαξίμ αν η γυναίκα του δεν μεταφερθεί άμεσα από την πόλη σε μεγάλο νοσοκομείο κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί.

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να απομακρυνθούμε, αλλά το χρειαζόμαστε άμεσα επειδή πρώτα απ' όλα η σύζυγός μου πρέπει να φύγει κι εγώ επίσης για να είμαι μαζί της. Όσο έπεφταν οι βόμβες, παραμέναμε στο ισόγειο. Η γυναίκα μου και ο γιος μου χτυπήθηκαν από θραύσματα ρουκέτας και μεταλλικά κομμάτια», περιγράφει ο άνδρας.

«Μετά από αυτό είδα ότι ο γιος μου ήταν πεσμένος στο πάτωμα και αιμορραγούσε και η γυναίκα μου φώναζε για το πόδι της. Ο γιος μου ήταν δέκα ετών και όταν ήρθαν οι στρατιώτες στο σπίτι μέτρησαν τον σφυγμό του», λέει.

Το παιδί τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 23 Μαρτίου.

ΟυκρανίαθάνατοςΡωσίαπόλεμοςειδήσεις τώρα