Κόσμος|03.04.2022 22:18

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ βομβαρδισμών σε τέσσερις περιοχές - Αναφορές για θύματα

Newsroom

Μπαράζ βομβαρδισμών φαίνεται να σημειώθηκε την Κυριακή στην Ουκρανία, με πληροφορίες να αναφέρουν «χτυπήματα» σε τέσσερις περιοχές και νεκρούς, πάνω από έναν μήνα μετά τη ρωσική εισβολή. Πλήγματα σε Μικολάιβ, Χάρκοβο και Ρούμπιζνε, σύμφωνα με τις τοπικές αρμόδιες Αρχές.

Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Μικολάιβ, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ένας έφηβος 15 ετών.

Ο Κιμ πρόσθεσε πως υπάρχει επίσης αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και τραυματιών από άλλον βομβαρδισμό στο Οκάτσιφ, μια κοινότητα στη Μαύρη Θάλασσα.

Το Μικολάιβ, το τελευταίο «ανάχωμα» πριν από την Οδησσσό, σφυροκοπείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό που επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να το καταλάβει. Τις τελευταίες ημέρες ο κλοιός φάνηκε να χαλαρώνει.

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες στο Χάρκοβο

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο και άλλοι 34 τραυματίστηκαν -μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά- από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία.

Επίσης, 10 σπίτια και ένα αμαξοστάσιο τρόλεϊ καταστράφηκαν.

Αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Ρούμπιζνε

Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στο Ρούμπιζνε, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Σέρχι Γκαϊντάι, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στο Λουγκάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονμπάς και έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από την αρχή του πολέμου.