Κόσμος|07.02.2019 10:41

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο μπλοκάρει τα σύνορα για την παροχή βοήθειας

Newsroom

Στρατεύματα για να αποκλείσουν μια γέφυρα στα δυτικά σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία σε μια προφανή προσπάθεια να μπλοκαριστεί η άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας έστειλε ο Νικολάς Μαδούρο.

Στις εικόνες διακρίνονται δύο κοντέινερ και ένα βυτιοφόρο να κλείνουν τα ρεύματα κυκλοφορίας στη γέφυρα Tiendidas κοντά στη μεθοριακή πόλη Cucuta της Κολομβίας.

Αιτία για την απόφαση του αριστερού προέδρου της Βενεζουέλας είναι η αξίωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης και αναγνωρισμένου από δυτικές χώρες ως μεταβατικού προέδρου της χώρας Χουάν Γκουαϊδό να φθάσει τις επόμενες μέρες ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζεται ο πληθυσμός. 

Ο Γκουαϊδό επιμένει στο αίτημά του να προκηρυχθούν άμεσα νέες εκλογές και να αποχωρήσει από την εξουσία ο Μαδούρο. Ο τελευταίος, ωστόσο, στυλώνει τα πόδια και υποστηρίζει -όπως ανέφερε στο Russia Today- ότι η ανθρωπιστική βοήθεια είναι προπέτασμα καπνού για μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του, ενώ επιρρίπτει στις αμερικανικές κυρώσεις την ευθύνη για τη δεινή κατάσταση και τις τεράστιες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης στη Βενεζουέλα.

ανθρωπιστική βοήθειαΒενεζουέλασύνορα