Κόσμος|05.04.2022 12:30

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ζητεί δάνεια από ισχυρούς φίλους του για να καλύψει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του

Newsroom

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να ζητάει από τους φίλους του στο Χόλιγουντ και επιχειρηματίες να του δανείσουν από 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας για να τον κρατήσουν στην επιφάνεια, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εκλιπαρεί για… δάνεια ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Σύμφωνα με το Page Six, ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι - οι τραπεζικοί λογαριασμοί του οποίου έχουν δεσμευτεί στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο - ζητά δάνεια από τους επιφανείς και ισχυρούς φίλους του για να διατηρήσει την μισθοδοσία του προσωπικού του ύψους 750.000 δολαρίων την εβδομάδα .

Αλλά ενώ ο Αμπράμοβιτς - ο οποίος έχει φιλοξενήσει μια σειρά από πάρτι διασημοτήτων με αστέρια στα σκάφη του και την έπαυλή του στο Σεντ Μπαρθ - έχει πολλούς στενούς φίλους στο Χόλιγουντ, τη Γουόλ Στριτ και τον κόσμο της τεχνολογίας, λέγεται πως οι φίλοι του είναι επιφυλακτικοί στο να του δανείσουν χρήματα, ακόμη και όταν συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μια πηγή δήλωσε στο Page Six: «Ο Ρόμαν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς ισχυρούς φίλους του να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν έχει χάσει ποτέ τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα, και με τα περιουσιακά του στοιχεία παγωμένα δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του».

«Έχει απευθυνθεί στον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Μπρετ Ράτνερ και στην οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ πολλών άλλων, για χρήματα, αλλά - ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρόμαν - δεν έχουν συμφωνήσει να του δώσουν χρήματα, επειδή είτε δεν τα έχουν σε ρευστά διαθέσιμα, είτε επιπλέον δεν είναι σαφές ποιες είναι οι επιπτώσεις βάσει του διεθνούς δικαίου», ανέφερε η ίδια πηγή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς - η περιουσία του οποίου έχει καθαρή αξία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg - στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, τα περιουσιακά του στοιχεία του Αμπράμοβιτς δεσμεύτηκαν από αμερικανικά hedge funds. Οι κυρώσεις εμπόδισαν επίσης τον Αμπράμοβιτς να επωφεληθεί από την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

χρήματαΡομάν Αμπράμοβιτςειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανίακυρώσειςπόλεμος