Κόσμος|05.04.2022 19:59

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το OPEN στην Μποροντιάνκα - Εικόνες αποκάλυψης

Newsroom

Στην πόλη Μποροντιάνκα, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο και καταστράφηκε ολοσχερώς όταν την κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα, βρέθηκε η απεσταλμένη του ΟΡΕΝ Γεωργία Λαγού.

Οι εικόνες αποκάλυψης που καταγράφει ο εικονολήπτης Κώστας Παπαδάτος αποτυπώνουν τον εφιάλτη του πολέμου. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ενώ - σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές - οι Ρώσοι ανατίναξαν τις γέφυρες, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στην περιοχή, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα θύματα, όπως καταγγέλλει η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας.

«Εμείς ζούμε εδώ πήγαμε όμως στην πεθερά μου στην Μπερεστιάγκα, εκεί πυροβολούσαν και βομβάρδιζαν εδώ ήταν κόλαση εκεί ήταν λίγο καλύτερα», εξηγεί κάτοικος.

Τα πρώτα ασθενοφόρα έχουν ξεκινήσει και έρχονται στην πόλη ενώ σύμφωνα με τις Αρχές, ο στρατός σιγά - σιγά έρχεται εδώ στη βομβαρδισμένη Μποροντιάνκα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει

Ο 42χρονος Σεργκέι που κείτεται στο κρεβάτι του νεκρός σύμφωνα με τους γείτονές του οι Ρώσοι στρατιώτες δεν τον δολοφόνησαν έτσι απλά. «Ζήτησε ένα τσιγάρο ξεκίνησε να περπατάει και μου είπε ότι πέρασε γύρω στα 50 μέτα και τον πυροβόλησαν στην πλάτη σφαίρα πέρασε από μέσα του. Μπόρεσε να φτάσει μέχρι το σπίτι έπεσε τον έγλειψε ο σκύλος σηκώθηκε σιγά-σιγά και έφτασε στο σπίτι», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

OPENειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανίαπόλεμος