Πόλεμος Ουκρανία: Εκατοντάδες σκυλιά πέθαναν από την πείνα σε καταφύγιο αδέσποτων
NewsroomΕκατοντάδες σκυλιά πέθαναν από την πείνα σε καταφύγιο ζώων στην Ουκρανία αφού έμειναν χωρίς τροφή και νερό, λόγω ρωσικών βομβαρδισμών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη φιλοζωική οργάνωση.
Εθελοντές σε καταφύγιο της Μποροντιάνκα αφού κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων έκαναν τη τραγική ανακάλυψη. «Το καταφύγιο υπέστη πλήγμα στον πόλεμο, αλλά τα ζώα δεν σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς», ανέφερε η UAnimals διευκρινίζοντας πως τα σκυλιά « είχαν φρικτό θάνατο χωρίς φαγητό και νερό, κλεισμένα στα κελιά τους».
Από τα 485 σκυλιά που έμειναν στο καταφύγιο, μόνο 150 ήταν ακόμα ζωντανά όταν οι εθελοντές μπόρεσαν να επιστρέψουν μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση.
Η πλειονότητα των διασωθέντων σκύλων εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας άγνωστος αριθμός πέθανε καθοδόν προς τις ιατρικές εγκαταστάσεις, πρόσθεσε η οργάνωση.
- Τα «δίκοπα» επιχειρήματα για το όχι της κυβέρνηση στην Εξεταστική για τις υποκλοπές, η ανησυχία για τον Σαμαρά και η δύσκολη επιστροφή της Τζάκρη
- Το υπουργείο Υγείας ψάχνει πληρώματα στα νησιά για τα ασθενοφόρα - Ο στρατός και η εργασία με «μπλοκάκι»
- Παιχνίδια εξουσίας: Γιατί το Ιράν δεν έχει την πολυτέλεια να παραχωρήσει τον έλεγχο του Ορμούζ
- «Φωτογραφικές» διατάξεις σε διαγωνισμούς και συγκέντρωση έργων καταγγέλλουν οι μικρομεσαίες τεχνικές εταιρείες