Οι οινοπαραγωγοί της Βουργουνδίας αντιμέτωποι με τα παγωμένα αμπέλια της κλιματικής κρίσης
NewsroomΤο Chablis στον γαλλικό νότο και συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Βουργουνδίας, ξύπνησε τη Δευτέρα, 4 Απριλίου με ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (- 5° Κελσίου).
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο παγετός ακολουθεί ενός θερμού χειμώνα και οι καλλιεργητές της περιοχής, όπως και πέρυσι, ανησυχούν ότι οι ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στις σοδειές τους. Πέρυσι, που ένα παρόμοιο φαινόμενο, το οποίο οι ειδικοί απέδωσαν στην κλιματική κρίση, έπληξε την κατεξοχήν οινοπαραγωγική περιφέρεια, οι απώλειες από τα έσοδα των αμπελώνων έφτασαν περίπου τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα τελευταία 24ωρα οι οινοπαραγωγοί του Chablis προσπαθούν να ζεστάνουν τα αμπέλια με ηλεκτρικά καλώδια ή ψεκάζουν τη σοδειά με νερό ώστε να μην παγώσουν τα σταφύλια ενώ άλλοι, τοποθετούν κεριά παραφίνης στο έδαφος και τοποθετούν ειδικά συστήματα άρδευσης ώστε να προστατεύσουν τα πολύτιμα σταφύλια των ποικιλιών grand cru και premier cru από τα οποία παράγονται τα ονομαστά Bordeaux και Cabernet Sauvignon.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών