Κόσμος|07.04.2022 17:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα απορρίπτει ουκρανικό προσχέδιο για ειρήνη ως «απαράδεκτο» - Τι απαντά το Κίεβο

Newsroom

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Κίεβο παρουσίασε στη Μόσχα ένα σχέδιο για συμφωνία ειρήνης το οποίο περιείχε κατά τον ίδιο «απαράδεκτα» στοιχεία. Όπως ανέφερε, το σχέδιο παρέκκλινε από τις προτάσεις στις οποίες είχαν συμφωνήσει προηγουμένως οι δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε: «Η εν λόγω αδυναμία συμφωνίας αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου. Την επιλογή του δηλαδή να τραβήξει χρονικά τις διαπραγματεύσεις και να υπονομεύσει τις συνομιλίες παίρνοντας αποστάσεις από τις συμφωνίες που έχουν ήδη επιτευχθεί» και ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες και θα πιέσει για να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις της.

«Παρά τις προκλήσεις, η ρωσική αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πιέζοντας για το δικό μας σχέδιο συμφωνίας που θα περιγράφει με σαφήνεια και πληρότητα τις αρχικές και βασικές μας θέσεις και απαιτήσεις», σημείωσε.

Κίεβο: Προπαγάνδα της Μόσχας για αν αποπροσανατολίσει από τη Μπούχα

Στην δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απάντησε άμεσα ο Ουκρανός διαπραγματευτής και στενός σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Μόσχας.

Ο Ποντόλιακ δήλωσε με γραπτή δήλωση στο Reuters ότι ο Λαβρόφ δεν εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις και οι δηλώσεις του είχαν «καθαρά προπαγανδιστική σημασία».

Ο Ποντόλιακ δήλωσε ότι η Μόσχα ήθελε να αποσπάσει την προσοχή από τις φρικαλεότητες στην πόλη Μπούχα, όπου η Ουκρανία κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα για μαζική δολοφονία αμάχων.

ΟυκρανίαδιαπραγματεύσειςπόλεμοςΡωσία