Κόσμος|07.04.2022 20:29

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πεσκόφ είπε για πρώτη φορά ότι η «επιχείρηση» μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες

Newsroom

Ανοικτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η Ρωσία τις «επιχειρήσεις» στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες άφησε για πρώτη φορά ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Είπε χαρακτηριστικά πως «η επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες». Την είδηση αναμετέδωσε και το ρωσικό Ιντερφάξ.

Σημείωσε ότι πιστεύει ότι η επιχείρηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά θα εξαρτηθεί από τη θέση της ουκρανικής αντιπροσωπείας, καθώς και από το «πόσο έτοιμη θα είναι να πάει στους όρους της Ρωσίας».

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε και για τα εγκλήματα πολέμου που έγιναν στην πόλη Μπούχα και απάντησε: «Μας ενδιαφέρει μια πραγματικά αντικειμενική έρευνα πιθανών εγκλημάτων. Θέλουμε να καταλάβουμε ποιες μπορεί να είναι οι μορφές μιας τέτοιας έρευνας», είπε στο Sky News.

Ερωτηθείς για την περίπτωση παραπομπής της Ρωσίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν συμμετέχει στις δραστηριότητές του συγκεκριμένου φορέα.

Παραδοχή για «σημαντικές απώλειες»

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η τοποθέτηση του  Ντμίτρι Πεσκόφ σχετικά με τις απώλειες της Ρωσίας σε αυτόν τον πόλεμο: «Γίνουμε μάρτυρες σημαντικών απωλειών στρατευμάτων και αυτό είναι μια σοβαρή τραγωδία για εμάς», δήλωσε ο Πεσκόφ στη συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Στον πιο πρόσφατο απολογισμό του που ανακοινώθηκε στις 25 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία ενώ 3.000 έχουν τραυματιστεί.

Ρωσίαεγκλήματα πολέμουΟυκρανίαπόλεμοςΝτμίτρι Πεσκόφ