Κόσμος|10.04.2022 11:00

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη έστειλαν οι Έλληνες της Ρωσίας

Newsroom

Ανθρωπιστική βοήθεια παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη, 7 Απριλίου στην Μαριούπολη η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Συγκεκριμένα η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία παραδόθηκε περιλαβάνει τρόφιμα, 20 οχήματα, μία υδροφόρα χωρητικότητας τριάντα τόνων πόσιμου νερού και 14 γεννήτριες θα αποσταλεί σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι μετά από τις πολυήμερες μάχες που διεξάγονται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι στη συλλογή βοήθειας συνέβαλαν οργανώσεις Ελλήνων της Ρωσίας από πολλές περιοχές της χώρας, όπως η  Μόσχα, η Κριμαία, η περιφέρεια του Ροστόφ, οι περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, οι περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, αλλά και από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν και τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).

Μιλώντας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας η κυρία Μελίνα Λεόνοβα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δήλωσε: Η Ομοσπονδία ελληνικών κοινοτήτων δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα δεινά των συμπατριωτών τους που ζουν στα εδάφη που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο κόσμος δεν έχει ρεύμα, νερό, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΟυκρανίαΡωσίαΜαριούποληανθρωπιστική βοήθεια