Κόσμος|11.04.2022 12:46

Κολομβία: Αεροπλάνο έπεσε σε δέντρα μετά την προσγείωση σε αεροδρόμιο μέσα στη ζούγκλα

Newsroom

Παραλίγο αεροπορική τραγωδία σε αεροδρόμιο της Κολομβίας που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στη ζούγκλα του ποταμού Ρίο Νέγκρο, παραποτάμου του Αμαζονίου κοντά στα σύνορα με την Βραζιλία.

Ένα παλιό Aliansa AMI Douglas DC-3-65TP (HK-5016) μοντέλο του 1943 που ακόμα πετάει στα χωμάτινα και κακοτράχαλα αεροδρόμια της χώρας ανατράπηκε την ώρα που επιχειρούσε να προσγειωθεί στον χωμάτινο διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο San Felipe στο τμήμα της επαρχίας Γουαϊνίας.

Η στιγμή κατά την οποία το αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης καταγράφηκε σε βίντεο.

Γλίτωσαν επιβάτες και πλήρωμα

Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Aliansa, κάλυπτε τη διαδρομή Inirida-San Felipe, υπέστη βλάβη. «Ο πιλότος Ντιέγκο Αρίας ανέφερε ότι κατά την προσγείωση δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροπλάνο και έστριψε προς τα αριστερά, φεύγοντας από τον διάδρομο. Τόσο οι 6 επιβάτες όσο και τα μέλη του πληρώματος δεν έπαθαν τίποτα», είπε τοπικός αξιωματούχος Ντουβάν Αλβάρεζ.

Το περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκανε στο αεροδρόμιο Jose Maria Cordova, στον δήμο του Rionegro, ένα αεροπλάνο της εταιρείας Latam μετά από βλάβη στο αεροσκάφος.

Κολομβίααεροδρόμιοαεροπορικό δυστύχημαΑμαζόνιος