Κόσμος|11.04.2022 20:05

Κιμ Γιονγκ Ουν: Γιόρτασε τα 10 χρόνια στην εξουσία με αποκάλυψη σοκ για τα πυρηνικά

Newsroom

Εθνική εορτή είναι σήμερα Δευτέρα για την Βόρεια Κορέα γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στη μεγάλη φιέστα που έγινε στο προεδρικό μέγαρο και υπό στρατιωτική πειθαρχία ο Κιμ ανακοίνωσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και ανέδειξε τα πολιτικά του επιτεύγματα. Επίσης, αποκάλυψε νέα πορτρέτα και εκθέσεις για να γιορτάσει τα 10 χρόνια του ως επικεφαλής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK).

Πέρασαν 10 χρόνια...

Ο Κιμ ανέλαβε την εξουσία στις 11 Απριλίου 2012 όταν ονομάστηκε ανώτατος διοικητής του στρατού μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Δεκέμβριο του 2011.

Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που ο νεότερος Κιμ εξελέγη ανώτατος ηγέτης του κόμματος και του κράτους. Η οικογένεια Κιμ κυβερνά το μονοκομματικό κράτος για όλη την ιστορία της.

«Ταλαντούχος και στοχαστής»

Σε μια ομιλία σε μια εθνική συνάντηση την Κυριακή, ο Choe Ryong Hae, μέλος του Προεδρείου του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του WPK και ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους υπό τον Κιμ, επαίνεσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ως «ταλαντούχο στοχαστή και θεωρητικό, εξαιρετικό πολιτικό και απαράμιλλα σπουδαίο διοικητή».

Η γέννηση του παππού του

Οι εκδηλώσεις είναι στο πλαίσιο εορτασμών διάρκειας μιας εβδομάδας και θα κορυφωθούν με την 110η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, την προσεχή Παρασκευή 15 Απριλίου.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν βορειοκορεατικά στρατεύματα να εξασκούνται για μια στρατιωτική παρέλαση που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Θα παρουσιάσει τα πυρηνικά;

Οι αναλυτές λένε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να παρουσιάσει τα πυρηνικά όπλα ICBM στην εκδήλωση.

Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα σήμανε συναγερμό στη Σεούλ, το Τόκιο και την Ουάσιγκτον πραγματοποιώντας μια πλήρη δοκιμή ICBM για πρώτη φορά από το 2017, τερματίζοντας ένα μορατόριουμ σε τέτοιες δοκιμές.

ΣεούλπυρηνικάΒόρεια ΚορέαΚιμ Γιονγκ ΟυνΠιονγιάνγκ