Κόσμος|12.04.2022 15:32

Μπαχτσελί: Το θέμα δεν είναι αν τρώμε λίγο, αλλά η επιβίωση της Τουρκίας

Μαρία Ζαχαράκη

Η Τουρκία είναι πάνω από τα οικονομικά προβλήματα, δήλωσε σήμερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα στην οικονομία είναι περαστικά και θα λυθούν με ενότητα και εμπιστοσύνη.

«Το θέμα δεν είναι αν φάγαμε λίγο ή αν φάγαμε πολύ, αν γυρνάμε πεινασμένοι ή χορτάτοι. Αν δεν είναι σήμερα, θα είναι αύριο, αν λείπει σήμερα κάτι, αύριο θα υπάρχει. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η Δημοκρατία της Τουρκίας με τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αρκεί το τουρκικό έθνος να ζει για πάντα. Οι αυξήσεις τιμών, οι αυξήσεις, το υψηλό κόστος ζωής, όλα είναι προσωρινά. Έτσι ήταν χθες, έτσι είναι σήμερα, έτσι θα είναι και αύριο. Απαγορεύεται σε έναν μουσουλμάνο να είναι απαισιόδοξος», δήλωσε.

«Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα», πρόσθεσε, «θα ενώσουμε τα χέρια, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα ενωθούμε με πίστη και θα τα ξεπεράσουμε όλα. Εάν υπάρξουν θύματα, σίγουρα με την πρόνοια του κράτους και έθνους θα τους βοηθήσουμε κοινωνικά και οικονομικά στον βαθμό που τους αξίζει, όταν έρθει η ώρα».

Ο Τούρκος εθνικιστής ηγέτης προκάλεσε παράλληλα τη συμμαχία της αντιπολίτευσης να ορίσει υποψήφιο, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες ότι περιμένει οδηγίες «απέξω».

«Ο δικός μας υποψήφιος είναι γνωστός. Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο υποψήφιος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης; Αναμένετε μήπως αποκρυπτογραφημένες οδηγίες για να ορίσετε τον υποψήφιό σας;», ρώτησε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώραΝτεβλέτ Μπαχτσελί