Κόσμος|12.04.2022 18:37

Νέα Υόρκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης στο μετρό - Έριξε καπνογόνο και άρχισε να πυροβολεί

Newsroom

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 8 από πυροβολισμούς, όταν ύποπτος έριξε χειροβομβίδα καπνού και ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως σε συρμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μάλιστα σε ώρα αιχμής το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα). Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ ακόμα ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί.

Οκτώ τραυματίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο NYU Langone Hospital-Brooklyn, δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομειακού συστήματος, Lisa Greiner. Έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς και έχουν αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό. Η κατάσταση και των οχτώ τραυματιών, ωστόσο, θεωρείται σταθερή.

Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8:30 π.μ. σε αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς το Μανχάταν στο σταθμό της 36ης οδού στο Sunset Park. Οι Αρχές ανακάλυψαν μάλιστα αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν είχαν πυροδοτηθεί, ανέφεραν το FDNY και η αστυνομία.

Ο ύποπτος ήταν ντυμένος με οικοδομική ενδυμασία παρόμοια με εργάτη της MTA και φορούσε μάσκα αερίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Τα τελευταία λεπτά στο Twitter κυκλοφορεί βίντεο το οποίο φαίνεται ότι δείχνει τη στιγμή της επίθεσης. Ξαφνικά ένα καπνογόνο πέφτει μέσα στο πλήθος και σημειώνονται πυροβολισμοί. Ο κόσμος που βγαίνει από το βαγόνι του μετρό τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί, ενώ μερικοί πέφτουν στο έδαφος αιμόφυρτοι και άλλοι στέκονται υποβασταζόμενοι.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Εκπρόσωπος του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν ενεργά εκρηκτικά στον τόπο του συμβάντος. Ωστόσο, η περιοχή γύρω από τον σταθμό περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και αποκλείστηκε.

Στην Τέταρτη Λεωφόρο κοντά στην 35η οδό, δεκάδες αστυνομικά οχήματα με φώτα που αναβοσβήνουν εκτείνονταν σε τουλάχιστον τέσσερα τετράγωνα, αναφέρουν οι NY Times. Οι αστυνομικοί εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ οι κάτοικοι στέκονταν σε μικρές ομάδες στριμωγμένοι στο πεζοδρόμιο, προσπαθώντας να καλυφθούν από τη βροχή. Τουλάχιστον δύο ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο.

«Είδαμε ένα ασθενοφόρο να βγαίνει με ένα φορείο με ένα άτομο πάνω του», δήλωσε η 2οχρονη Silvana Guerrero, που εργάζεται στο κοντινό Sunset Bagels Cafe & Grill. «Το πόδι τους ήταν τραυματισμένο - δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς συνέβη ή τι συνέβαινε. Και μετά, είδαμε, δύο ασθενοφόρα να βγαίνουν, με δύο ανθρώπους, που έμοιαζαν να χοροπηδούν στο ένα πόδι».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς, δήλωσαν αξιωματούχοι, ενώ ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς, παρακολουθεί την κατάσταση.

τραυματίαςμετρόειδήσεις τώραΝέα Υόρκηπυροβολισμοί