Κόσμος|13.04.2022 09:43

Σαρώνει την Τουρκία η ακρίβεια: Μοιράζουν ψωμί με το κουπόνι στο Γκαζιαντέπ

Μαρία Ζαχαράκη

Στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ο δήμος διανέμει κουπόνια στους δημότες για να αγοράζουν ψωμί με… έκπτωση. Από 2,5 λίρες που κοστίζει το ψωμί, με το κουπόνι μπορούν να το αγοράζουν 1.5 λίρα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Σοζτζού» της αντιπολίτευσης. Το κουπόνι στο ψωμί «εισήγαγε» η δήμαρχος του ΑΚΡ, Φατμά Σαχίν.

Ερντογάν: «Η φούσκα στις τιμές θα ξεφουσκώσει»

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, πάντως, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι «η φούσκα στις τιμές θα ξεφουσκώσει», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «Θα τσακίσουμε την άνοδο των τιμών, όπως τσακίσαμε τα κεφάλια των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αύξηση των τιμών των λαχανικών και των φρούτων. Δόξα τω Θεώ, έχουμε την παραγωγική ικανότητα ώστε να μη στερήσουμε από το λαό μας τα βασικά τρόφιμα.

Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας έχουν αδιάλειπτη πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης. Υπάρχουν βέβαια και λαίμαργοι που αυξάνουν τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης του λαού μας».